Opdrachtgever: XS4ALL
Event: Where do you go?

Over de opdrachtgever
XS4ALL is de eerste Internetprovider voor particulieren in Nederland. Alle medewerkers van XS4ALL  hebben een passie voor internet en zijn erop gebrand klanten verder te helpen. 

De uitdaging
Internetprovider XS4ALL zocht naar een manier om de verkoopcijfers van internet aansluitingen omhoog brengen. &Me werd door XS4ALL benaderd een concept te bedenken wat alle medewerkers van Scheer & Foppen filialen een extra stimulans op kennis- én verkoopgebied zou bieden.

De doelgroep
Alle verkoopmedewerkers van de 67 Scheer & Foppen winkels in Nederland. 

Het concept
&ME ontwikkelde een campagne inclusief bijbehorende actiewebsite waarbij een wedstrijd tussen de filialen onderling het uitgangspunt vormde. Hierbij kwam het dus aan op teamwork, waarbij zowel kennis als verkoop punten opleverde! Hoe beter de collega’s in de verschillende filialen samenwerkten en scoorden, hoe mooier de prijs en hoe verder, duurder of langer zij weg konden. De actie kreeg de naam: “Where do you go?”.

Communicatie strategie
23 juli 2005 was de kick-off in alle filialen met promotieteams die de actie uitlegden en posters op kwamen hangen. Daarnaast lanceerde &ME de actiewebsite met onder andere een kennisquiz, inschrijfmodule en puntenoverzichten. Alle deelnemers werden via een gepersonaliseerde campagne op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen rondom de actie.

 

Leuk detail:
Locatie: 67 locaties in Nederland
Datum: 23 juli 2005 kick-off

Het resultaat:
Concertkaarten werden besteld, dineetjes geboekt en zelfs een reis! Met veel plezier werd in de filialen

Foto’s/filmpjes/uitnodigingen/website vormgeving/social media uitingen/in de media etc: