Opdrachtgever: Saab Nederland BV A.I.M.
Event: Dealermeeting

Over de opdrachtgever
Saab Automobile AB was een Zweedse autofabrikant, Het bedrijf is sinds 1990 gescheiden van Saab AB, de vliegtuigbouwer. Het maakte tot 2010 onderdeel uit van General Motors en werd dat jaar verkocht aan Spyker Cars. Saab ontwikkelde auto’s waarbij innovatie en veiligheid voorop stonden.

De uitdaging
Saab Nederland benaderde &ME met de vraag een fabrieksbezoek te combineren met een dealermeeting en een sociaal programma. Het bedanken van de dealers voor hun inspanning gedurende het laatste jaar stond hierbij centraal. Omdat de partners van de dealers tevens werden uitgenodigd, mocht het programma een mooi social event bevatten.

De doelgroep:
Nederlandse Saab autodealers en hun partners

 Het concept
&ME organiseerde een dealermeeting in combinatie met een bezoek aan de fabriek in Graz, Oostenrijk, waar de Saab 9-3 cabrio gebouwd werd.

Het event ging van start met een ontvangst op de luchthaven van Graz en een lunch in de fabriek, gevolgd door een meeting en een rondleiding. ’s Avonds stond een galadiner in een kasteel in de omgeving van Graz op het programma. De volgende ochtend begon met een rondleiding door Graz, in 2003 Cultuurhoofdstad van Europa. Een bezoek aan het befaamde Kunsthaus en een lunch in het speciaal voor Saab geopende ‘Insel in die Mur’; een futuristisch bouwwerk middenin de rivier, volgde. Een chartervlucht bracht alle gasten terug naar Maastricht, waar de Saab Diesel Demo’s gereed stonden bij de nieuw geopende Saab dealervestiging in Maastricht.

Leuk detail: Na een hapje en drankje in de showroom sloot het programma in Maastricht af met de eigen Diesel demo, waarin elke dealer huiswaarts keerde.
Communicatiestrategie: Uitnodiging per brief en email.
Locatie: Graz, Oostenrijk
Datum: mei 2004

Resultaat
Alle neuzen dezelfde kant op, iedereen heeft elkaar weer eens gezien en bijgepraat en is verwonderd over de schoonheid van Graz en omgeving. Tevreden dealers die gelijk de beschikking hebben over hun nieuwe demo en op de hoogte zijn van de plannen voor 2005.

Reactie opdrachtgever:
Colin Ouwerling: &ME zijn professionals die je alle zorgen uit handen nemen. Ook bij een international event.