Opdrachtgever: Pensioenfonds Metalektro en Pensioenfonds Metaal en Techniek
Event: Gepensioneerden Events

 Over de opdrachtgever
Pensioenfonds van de Metalektro (PME) verzorgt de pensioenregeling voor de bedrijfstak Metalektro. In totaal zijn ruim 1.300 werkgevers aangesloten bij PME met ongeveer 145.000 actieve deelnemers. Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) verzorgt de pensioenregeling voor de bedrijfstak Metaal en Techniek. In totaal zijn ruim 33.000 werkgevers aangesloten en heeft PMT ruim 1,2 miljoen deelnemers.

De uitdaging
PME en PMT willen voor haar deelnemers een innovatief en onderscheidend pensioenfonds zijn. Om voor de doelgroep gepensioneerden een tool te ontwikkelen en met hen op persoonlijke wijze te communiceren, heeft &ME een concept ontwikkeld waarvan in oktober 2004 de pilot heeft plaatsgevonden.

De doelgroep:
Alle gepensioneerden van Pensioenfonds van de Metalektro en Pensioenfonds Metaal & Techniek.

Het concept
&ME ontwikkelde een evenement waarbij de doelgroep geïnformeerd wordt over de status van hun pensioen. Allereerst een formeel gedeelte waarbij het bestuur vertelt over de stand van zaken van het pensioen, politiek en economie. Vervolgens treedt een artiest zoals Marjan Berk of Joke Bruijs op en zijn er pensioenconsulenten aanwezig voor het stellen van persoonlijke vragen over je pensioen. Er wordt afgesloten met een borrel om bij te kunnen praten met ex-collega’s.

Leuk detail: Het duurt vier jaar voordat alle deelnemers een uitnodiging ontvangen hebben.
Locatie: 72 locaties in Nederland
Datum: Maandelijks

Resultaat
Na meting van de effectiviteit en toetsing van de behoefte aan informatie door deelnemers van dit evenement is besloten deze events landelijk uit te gaan rollen. Elke maand wordt geëvalueerd en gemiddeld met een 8,5 gewaardeerd.

Sinds 2005 organiseert &ME landelijk 10 events per jaar per fonds, gericht op de gepensioneerde deelnemers in de pensioenfondsen.