Opdrachtgever: Pensioenfonds Metalektro
Event: PME Roadshow nieuwe pensioenregeling.

Over de opdrachtgever
Pensioenfonds van de Metalektro (PME) verzorgt de pensioenregeling voor de bedrijfstak Metalektro. In totaal zijn ruim 1.300 werkgevers aangesloten bij PME met ongeveer 145.000 actieve deelnemers. Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) verzorgt de pensioenregeling voor de bedrijfstak Metaal en Techniek. In totaal zijn ruim 33.000 werkgevers aangesloten en heeft PMT ruim 1,2 miljoen deelnemers.

De uitdaging
PME vroeg &ME een manier te bedenken waarop alle deelnemers in het pensioen op adequate wijze geïnformeerd worden over hun nieuwe pensioenregeling. Alle betrokkenen moesten hierbij het gevoel krijgen belangrijk te zijn en het Metalektro pensioenfonds innoverend te vinden.

De doelgroep:
Alle werkgevers en deelnemers pensioenfonds van de metalektro.

Het concept
&ME ontwikkelde een Roadshow op 50 locaties in Nederland met pensioenconsulenten als sprekers. Daarnaast was &ME verantwoordelijk voor de printcampagne, de persoonlijke uitnodiging en bevestiging. Naast de presentatie, werden er diverse soorten foldermateriaal met extra uitleg en een handout van de presentatie ontworpen.

Leuk detail: In vier weken tijd werden zo’n 200.000 mensen geïnformeerd. We hebben ons bed niet veel gezien!
Locatie: 50 locaties in Nederland
Datum: oktober en november 2001 en 2002, 2009. 

Het resultaat
25.000 werknemers hebben de roadshow live bezocht en waren na de door &ME gehouden 1-meting zeer tevreden over zowel inhoud als facilitering van het proces.

Reactie opdrachtgever: Bram van Els: Dit was de eerste opdracht die we neerlegden bij &ME en we werken na 16 jaar nog steeds naar volle tevredenheid samen. Roadshows zijn een echte kracht van het team van &ME!