Opdrachtgever: BSUR & ZIGGO
Event: Kabelbreed Schatgraven!

Over de opdrachtgever
Ziggo levert vaste, mobiele en geïntegreerde communicatie- en entertainmentdiensten levert aan consumenten en bedrijven. In de bedrijfsdoelstellingen van Ziggo staat het verbinden van mensen en de kracht van technologie centraal.

BSUR is een internationaal georiënteerd bureau, wat bedrijven helpt bij het vaststellen of bijstellen van hun bedrijfsidentiteit en het ontwikkelen van bijpassende branding. Hierbij staat het vinden van het eigen unieke bedrijfs DNA centraal.

De uitdaging
BSUR vroeg &ME een event te ontwikkelen, met als een van de doelstellingen het genereren van meer traffic naar de internetsite van Ziggo, sympathie voor het merk te ontwikkelen en een associatie met fun te bewerkstelligen.

De doelgroep:
Binnen het verzorgingsgebied van ZIGGO was iedereen welkom.

 

Het concept
&ME ontwikkelde roadshows op het strand en stedelijke locaties zoals jaarmarkten. Er waren promotieteams die gadgets uitdeelden zoals frisbees en polsbandjes voor kleine kinderen, er waren fototeams aanwezig die foto’s maakten die op de website gedownload konden worden en er kon worden schat gegraven. Er werd op stranden een bepaald gebied afgezet, waar kokers met nummer begraven lagen. Hiermee kon je mooie prijzen winnen! Een gezellig tijdverdrijf tijdens je dagje strand! Op jaarmarkten liepen ook de promotieteams en kon je darten voor mooie prijzen.

Leuk detail: Locaties: Noordwijk, Scheveningen (3x), Katwijk (2x) , Wassenaarse Slag, Leidsche Rijn Festival, Haschiba Festival Den Haag, Jaarmarkt Alphen aan den Rijn etc.
Datum: 8 weken in de zomervakantie 2003

Het resultaat
De door &Me ontwikkelde fotomarketing acties en het inzetten van promotieteams, zorgde ervoor dat de doelstellingen ruimschoots overtroffen werden. Traffic naar de website steeg enorm, met 18%. Er werd door het gezellige karakter ook veel free publicity gecreëerd in pers en online engagement was heel hoog.

Reactie opdrachtgever:
ZIGGO: we hebben met een glimlach om zowel de zakelijke resultaten als op de dagen op het strand deze events georganiseerd. Zo grappig om honderd mensen tegelijk hele stukken zand om te zien ploegen en daarbij veel plezier te beleven! De uitvoering was prima in orde!