Opdrachtgever: Athlon Car Lease
Event: fusiekick-off

 Over de opdrachtgever
Athlon is een internationale leasemaatschappij en een zwaargewicht op gebied van autoleasing in Nederland. Athlon ontwikkelt innovatieve, duurzame en kostenefficiënte initiatieven op gebied van mobiliteit. Hierbij staat het leveren van de beste autoleasing- en mobiliteitsoplossingen voor de steeds veranderende behoeften van haar klanten centraal.

 De uitdaging
Athlon vroeg &ME een concept te ontwikkelen en te organiseren wat de fusie tussen Unilease en Athlon zou aftrappen en het personeel de kans bood elkaar te leren kennen. De kernwaarden van de nieuwe organisatie moesten goed tussen de oren komen.

De doelgroep
Het totale, 500-koppige personeelsbestand van Unilease en Athlon Car Lease.

Het concept
&ME bedacht en organiseerde Athlon Car Lease’s eigen Olympische Spelen in de Amsterdam Arena. Het programma begon met een spectaculaire opening van Olympische dansers, jongleurs en Olympisch Judoka Anthony en de vertoning een speciaal gemaakte videoclip. Vervolgens gaf de directie in een korte presentatie uitleg over de nieuwe bedrijfsmissie. Alle werknemers namen deel aan 5 verschillende clinics die de nieuwe kernwaarden vertegenwoordigden en hier symbool voor stonden. Kwaliteit, Innovatie, Sympathie. De dag eindigde met een spetterend en groot feest.

 

Leuk detail In het Grieks betekent Athlon competitie. De Olympische ringen werden gevormd door de gecombineerde bedrijfskleuren. Dé ingrediënten voor een Olympisch event in de Arena! De volgende ochtend vond iedereen op zijn bureau een aandenken aan de kernwaarden en bij het opstarten van je computer kwam er een fotoreeks voorbij van het event.

Locatie: Amsterdam Arena
Datum: maart 2005

Het resultaat
Het personeel heeft elkaar leren kennen, de betrokkenheid is verhoogd en iedereen is op de hoogte van de kernwaarden en missie van het nieuwe gefuseerde bedrijf.

Reactie opdrachtgever:
Directie en Marketingmanager Colin waren tevreden. Minpunt? Er mocht niet echt op het heilige gras worden gelopen ;).